راهنمای خرید گوشی آندروئیدی




شاید نخستین سوالی که ذهن خوانندگان را پس از مشاهده عنوان این مطلب به خود مشغول می‌سازد پرسش پیرامون سیستم‌عامل اندروید و چرائی انتخاب آن برای این راهنمای خرید است جائیکه سیستم‌عامل‌های دیگری همچون ویندوز‌فون، bada OS، سیمبین، Web OS و حتی iOS نیز گزینه‌های دیگری برای تهیه یک راهنمای خرید جامع به نظر می‌رسند این موضوع با اینکه در نگاه اول تا حدود زیادی منطقی به نظر می‌رسد اما در نهایت بعلت مشکلات و مسائل خاص هریک از سیستم‌عامل‌های فوق‌الذکر بار دیگر تمامی نگاه‌ها به سوی اندروید باز می‌گردد از جمله این مسائل می‌توان از مشکلات بلوتوث و Mass Storage در ویندوز‌فون، محدودیت در تعداد اپلیکیشن‌ها در bada OS، مرگ تدریجی سیمبین، محدودیت در تعداد مدل در Web OS و بلاخره قیمت بسیار گزاف آیفون‌های مجهز به iOS اشاره کرد؛ عواملی که همگی اندروید را بعنوان سیستم‌عامل مسلط و غالب این روزهای بازارهای داخلی و تا حدودی بازارهای جهانی نموده است.

در راهنمای خرید پیش‌رو برای دسته‌بندی محصولات حاضر در بازار بار دیگر از روش قیمتی استفاده کرده‌ایم چرا که علیرغم دسته‌بندی‌های متعدد کاربران از لحاظ نوع استفاده و موارد مورد انتظار از یک گوشی موبایل، بر طبق تجربه بار دیگر در حین خرید تقریبا تمامی کاربران به دنبال بهترین مشخصات مطابق با بودجه خود بوده و غالبا اهمیت چندانی به نوع استفاده خود از گوشی موبایل نمی‌دهند از این رو ما نیز چون گذشته از رده‌بندی قیمتی در این راهنمای خرید استفاده می‌کنیم با این تفاوت که این بار تنها به ذکر مدل‌های برتر اکتفا نمی‌کنیم بلکه در این نوبت تمامی مدل‌های موجود در بازار برای هر دسته قیمتی را با یکدیگر مقایسه کرده و از ابتدا تا انتها مرتب می‌کنیم.

۱- اندروید‌فون‌های اقتصادی؛ ارزان ترین‌ها

در این دسته گوشی‌های نسبتا ساده و ارزان‌قیمتی دیده می‌شوند که نسبت به سایر اندروید‌فون‌ها از پائین‌ترین قیمت برخوردارند این قیمت پائین از حوالی ۲۰۰ هزار تومان تا نزدیک به ۳۰۰ هزار تومان ادامه دارد و معمولا مشخصات پایه‌ای همچون صفحه‌نمایش‌های ۳ تا ۳٫۵ اینچی، دوربین‌های نچندان پیشرفته و سرعت ۶۰۰ مگاهرتزی پردازنده در مدل‌های مختلف این کلاس دیده می‌شود.

تمامی مدل‌های سال ۲۰۱۱ حاضر در این دسته در بازارهای داخلی بدون ترتیبی خاص شامل این موارد می‌شوند:

- HTC Wildfire S با قیمت حدودی ۲۸۰ هزار تومان

- HTC Explorer با قیمت حدودی ۲۸۵ هزار تومان

- HTC ChaCha با قیمت حدودی ۲۷۰ هزار تومان

- Samsung Galaxy Mini با قیمت حدودی ۲۰۰ هزار تومان

- Samsung Galaxy Fit با قیمت حدودی ۲۳۰ هزار تومان

- Samsung Galaxy Gio با قیمت حدودی ۲۴۰ هزار تومان

- Sony Ericsson XPERIA Mini با قیمت حدودی ۲۶۰ هزار تومان

- Sony Ericsson XPERIA Mini Pro با قیمت حدودی ۳۱۰ هزار تومان

- Sony Ericsson Live With Walkman با قیمت حدودی ۲۸۵ هزار تومان

- Sony Ericsson W8 با قیمت حدودی ۲۰۰ هزار تومان


۲- اسمارت‌فون‌های میان قیمت: ترافیک انتخاب

دسته میانی اندروید‌فون‌ها جائی‌ست که انتخاب اغلب کاربران از این دسته صورت می‌پذیرد؛ رده قیمتی این کلاس از بیش از ۳۰۰ هزار تومان تا ۵۵۰ هزار تومان ادامه پیدا می‌کند.

در این رده با مشخصات حرفه‌ای نظیر پردازنده‌های بیش از یک گیگاهرتز و گه‌گاه دو هسته‌ای، حافظه‌های RAM بالا، دوربین‌های عکاسی و فیلمبرداری با کیفیت و صفحه‌نمایش‌های بزرگ روبرو می شویم.

تمامی مدل‌های سال ۲۰۱۱ حاضر در بازارهای داخلی با رده قیمتی ۳۰۰ تا ۵۵۰ هزار تومان بدون ترتیب خاصی شامل این مدل‌ها می‌شوند

- HTC Incredible S با قیمت حدودی ۵۳۰ هزار تومان

- HTC Salsa با قیمت حدودی ۴۲۰ هزار تومان

- HTC Desire S با قیمت حدودی ۴۷۰ هزار تومان

- Samaung I9103 Galaxy R با قیمت حدودی ۵۶۰ هزار تومان

- Google Nexus S i9023 با قیمت حدودی ۴۴۰ هزار تومان

- Samsung I9001 Galaxy S Plus با قیمت حدودی ۴۹۰ هزار تومان




مقام آخر این لیست به HTC Sensation XL تعلق دارد مدلی که علیرغم قیمت بیشتر نسبت به مدل XE در موارد متعددی از این مدل کاملا ضعیف‌تر عمل کرده است.

نخستین مورد کاملا منفی در مورد XL افزایش همزمان سایز صفحه‌نمایش به ۴٫۷ اینچ و کاهش رزولوشن پنل به WVGA است که این موضوع فشردگی پیکسلی این مدل را نسبت به XE به شدت کاهش داده است (۱۹۹ppi در مقابل ۲۵۶ppi).

نکته منفی بعدی استفاده از پردازنده تک‌هسته‌ای Qualcomm MSM8255 با فرکانس پایه ۱ گیگاهرتز است که برای جلب نظر خریداران تا ۱٫۵ گیگاهرتز اورکلاک شده است. بخش پردازش گرافیکی این چیپ‌ست از نوع Adreno 205 است که در مقابل چیپ‌ست Adreno 220 حاضر در مدل XE کاملا ضعیف‌تر عمل می‌کند.

تغییر در بخش پردازشی به ناچار وضوح فیلمبرداری دوربین ۸ مگاپیکسلی دستگاه را نیز از ۱۰۸۰p در XE به تنها ۷۲۰p در XL کاهش داده است که این وضوح برای مدلی با قیمت بیش از ۷۵۰ هزار تومان چندان قابل توجیح نیست.

البته در این میان چند نکته مثبت نیز در XL دیده می‌شود که از نمونه‌های آن می‌توان به حافظه داخلی ۱۶ گیگابایتی و تکرار حضور هدست‌های با کیفیت فوق‌العاده iBeats اشاره کرد.

بازدید: 40
آخرین بروزرسانی: سه‌شنبه 21 مرداد 1393 11:28:00
{{FOOTER}}